vinduespudsning-glasrens

Kan man pudse vinduer med glasrens?

Ser dine vinduer efterhånden triste ud, og har du ikke lige vinduesskraber, indvasker og vinduessæbe ved hånden?

I så fald spørger du måske dig selv: Kan jeg pudse vinduer med glasrens?

Svaret herpå er både ja og nej.

Indvendige vinduer vil du ofte godt kunne pudse med glasrens, og så enten et viskestykke eller en god microfiberklud. Netop denne løsning er dog langt fra idéel, set ud fra et miljømæssigt synspunkt, hvorfor den generelt ikke anbefales. Du ender nemlig hurtigt med at bruge en relativ stor mængde glasrens, hvis du har flere vinduer som skal pudses.

Hvad angår vinduespudsning udendørs, er svaret på om der kan anvendes glasrens, ofte et stort nej. Sagen er nemlig den, at vinduer ofte er mere beskidte udendørs, da de udsættes for alt fra støv til havgus, alger og måske endda fugleklatter hvis du er rigtig uheldig. Disse typer af snavs er mere genstridige, hvilket gør at der gerne skal anvendes en større mængde af vand, til at opløse og fjerne belægningerne.

Ingen regler uden undtagelse

Planta Clear Glasrens fra Buzil
Buzil Planta Clear Glasrens

Særligt ét sted er glasrens faktisk den foretrukne metode til at få rene vinduer. Til indvendig pudsning af bilruder, er glasrens nemlig idéelt. Dette skyldes i høj grad, at det er ret upraktisk at bruge en vinduesskraber på indvendige bilruder. Pladsen er nemlig ofte trang, ligesom at ruderne har upraktiske vinkler og udformninger, som gør det omstændigt at pudse ruderne uden “helligdage”.

Til indvendig rengøring af bilruder kan du overveje glasrensen Buzil Planta Clear, som er en glasrens som er udviklet til professionelle brugere.

Produktet tørrer fuldstændigt stribefrit op, uden at efterlade en fedtet overflade (…hvilket er noget som langt de fleste billige glasrens-produkter har tendens til).

Planta Clear har endvidere den fordel, at produktet er velduftende, og at produktet er miljømærket. Derfor er den også blevet et populært valg, blandt virksomheder som foretager professionel bilklargøring.

Når du anvender glasrens, er det vigtigt også at benytte en god aftørringsklud. Én mulighed er at anvende et klassisk kokkeviskestykke, som er blevet godt slidt med tiden. Viskestykket skal naturligvis være rent, men det er faktisk en fordel, at bomulden har været vasket tilstrækkeligt mange gange, til at kluden har fået en god sugeevne.

Alternativt kan benyttes specielle microfiberklude til glasrengøring, herunder glasklude eller performance microfiberviskestykke fra Nordisk Microfiber.

vinduespudsning

Generel anbefaling: Brug rigtigt vinduespudserudstyr til vinduespudsning

Står du ikke akut og skal pudse vinduerne inden at svigermor kigger forbi, er den klare anbefaling dog, at du investerer i vinduespudserudstyr som du kan bruge i stedet for glasrens.

Med rigtigt vinduespudserudstyr, kan du relativt nemt lære at pudse vinduerne såvel indendørs som udendørs.

Vælger du at anskaffe dig vinduespudsergrej i professionel kvalitet, skal du vide, at det er udstyr som du kan have i både 10, 20 og 30 år frem. En god vinduesskraber er nemlig ikke bare sådan at slide op, og du kan nemt udskifte gummiet på skraberen, hvis det beskadiges eller mørnes.

Optimalt set skal du bruge følgende udstyr til en vinduespudsning:

  • En god skraber (…og nej, skraberen som du finder til 49,- i byggemarkedet, er ikke i kategorien her)
  • En indvasker til at sæbe vinduet ind og skrubbe snavs væk med
  • En professionel vinduessæbe
  • Vinduespudserspand til sæben samt opbevaring af redskaber
  • Klud til at tørre kanter af med – fx. performance viskestykke eller et slidt (men rent!) kokkeviskestykke
  • Evt. glasskraber til særligt genstridigt snavs, eller rester fra maling, lak og klistermærker

Det klart vigtigste redskab ovenfor, er dog selve vinduesskraberen, hvor der er en himmelvid til forskel mellem en professionel skraber fra eksempelvis Unger og Moerman, og så en billig plastskraber fra Netto, Byggemarkedet eller Ikea.

Som alternativ til indsæberen/indvaskeren kan anvendes eksempelvis en ridsefri svamp, og i stedet for en vinduespudserspand, kan du overveje at anvende en opvaskebalje.

Der er selvfølgelig også mulighed for at købe en samlet pakke med udstyr til vinduespudsning, som eksempelvis “Vinduespudserpakke ekstra” fra HUMA.dk.

Vinduespudserpakke fra HUMA.dk

Vinduespudserpakke med produkter fra Unger, Nordisk Microfiber og Buzil
Pakke til vinduespudsning fra HUMA.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *