Ceramic hob, induction hob cleaning. Stove with detergent and cleaning cloth.

Glasskraber: Fjern fastsiddende skidt fra glasoverflader

Du kender det sikkert…

Du har stået og lavet mad, vandet fra pastaen er kogt over og du har spildt kødsovs på det varme blus, som nu har brændt sig fast. Du vil gerne have det fjernet, men vil gerne undgå at ridse og ødelægge komfuret.

Hvad gør du?

Den nemmeste løsning er at lade kogepladerne blive helt kold. Gør dem derefter fugtige og find din glasskraber frem fra køkkenskuffen og begyndt at skrabe der hvor der sidder fastbrændte rester fra din madlavning. Tør derefter komfuret af med en tør klud eller et stykke køkkenrulle, for at fjerne det overskydende vand og dit komfur vil nu fremstå så godt som nyt igen.

Glasskraberen kan andet end at fjerne fastbrændt mad

Udover at kunne fjerne fastbrændte madrester fra komfuret er glasskraberen også velegnet til mange andre formål.

  • Har du været uheldig at der er kommet maling eller lak på dine vinduesglas kan du med fordel fjerne det ved hjælp af din glasskraber
  • Skal du fjerne klistermærker fra glasflader, kan du med fordel fjerne det med din glasskraber. Glasskraberen er et super effektivt redskab til at fjerne klæbemiddel.

Glasskraberen er et uundværligt redskab, især for vinduespudsere. De kommer dagligt ud på opgaver med vinduer, der er påklistrede med klistermærker og lignende, som skal fjernes før de kan påbegynde deres arbejde med selve vinduespudsningen.

Undgå ridser og skader på glasoverfladen

Selvom glasskraberen er lavet til anvendelse på glas og keramiske kogeplader, er der nogle ting man skal være opmærksom på, for at undgå at der efterlades ridser eller skader.

Når du anvender din glasskraber er det vigtigt at overfladen er våd inden du påbegynder arbejdet. Tørrer fladen ud undervejs, er det vigtigt at man sørger for at den bliver holdt våd hele tiden.

Derudover skal man når man anvender sin glasskraber, sørge for at skrabe i den samme retning. Man må ikke køre skraberen frem og tilbage på fladen, eller begynde at køre i andre retninger, da det vil resultere i nogle grimme ridser.

Er dit knivblad blevet sløvt?

Bruger du din glasskraber ofte, bliver knivbladet med tiden sløvt, som med dine almindelige knive hjemme i køkkenskuffen. Forskellen er dog at knivbladene ikke kan slibes, men derimod skal udskiftes med nye.

Til nogle glasskrabere er det ikke muligt at skifte knivbladet og så er du nødt til at købe en ny, men mange af de nyere modeller er med udskifteligt knivblad, som gør det muligt for dig at købe en pakke med nye knivblade, så du altid er sikret en glasskraber som er knivskarp.

Vil du passe ekstra godt på din glasskraber kan det anbefales at købe en glasskraber hvor bladet kan skjules. Det kan enten være ved at man løsner en lille skrue, så man kan køre bladet ind i skraberen, eller ved at vælge en skraber med gummiovertræk. Dette beskytter både knivbladet mod stød og lignende, som kan være med til at beskadige knivbladet. Derudover er det også med til at beskytte ens fingre, så man undgår at skære sig på knivbladet, når glasskraberen ligger i skuffen eller andet sted, når den ikke anvendes.

Glasskraber til store og små flader.

Der findes glasskrabere i mange forskellige varianter, hvoraf de både findes med eller uden håndtag.

Skal man bruge sin glasskraber på et mindre område, som eksempelvis et hjørne af vinduesglasset, kan man med fordel vælge at anvende en vinduesskraber uden håndtag.

Skal man derimod bruge glasskraberen til eksempelvis at fjerne malerstænk på et helt vindue, kan det være en god idé at anvende en glasskraber med håndtag. Det samme gør sig gældende hvis man skal anvende glasskraberen meget ofte. Glasskraberen med håndtag er nemlig med til at give en bedre ergonomi, da man får et bedre greb om glasskraberen og ikke overbelaster sit håndled.
Søger du en glasskraber eller mangler din skraber nye knivblade, kan du finde det på HUMA.dk 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *