graffiti-2023845_960_720

Graffiti fjernelse – gør det selv

Hver dag ser man graffiti rundt omkring, på både bygninger og toge. Nogle synes sikkert det er flot og kunstnerisk, men dem som det går udover, er nok ikke af samme opfattelse. Tværtimod.

Hvert år bruger staten flere millioner på at fjerne graffiti og det er penge, som rigtig mange hurtigt kan blive enige om, sagtens kunne være blevet brugt til andet og langt bedre.

Men det er ikke kun offentlige ejendomme der bliver udsat, også som privat kan man blive udsat for graffiti og det kan være en stor udgift at få professionelle ud for at fjerne det. Derfor har vi her samlet en lille guide, til hvordan du selv kan forebygge og fjerne graffiti.

Fjern graffiti uden at skade overfladen

Hvis du er blevet udsat for graffiti, kan du med fordel anvende graffitifjerner, for at fjerne det. Det er både nemt og effektivt, men der er nogle ting du skal være opmærksom på inden du går i gang. Graffitifjerner indeholder stærke ingredienser, så det er vigtig at man er påpasselig. Derudover findes graffitirens i forskellige intensiteter, så det er tilpasset overflader lavet af forskelligt materiale.

  • Porøse overflader, som eksempelvis mursten og beton er hårdføre, og kan derfor godt tåle at man anvender en af de kraftigste graffitifjernere på markedet.
  • Sarte overflader, såsom lakerede og malede overflader, er det vigtigt at man vælger en mildere graffitifjerner, for at undgå at skade den flade man skal rengøre.

Det anbefales altid at teste et lille område af den overflade, man ønsker at bruge graffitirens på, for at se hvordan overfladen reagere på kemi.

Graffitifjerning på stor og lille overflade

Uanset om det er en stor eller lille overflade, man skal fjerne graffiti på, kan det være en fordel at anvende kemien med en sprayflaske. Det giver den bedste kontrol og gør det nemmere at påføre graffitirensen direkte på det udsatte område.

Hvis der er tale om et lille område, kan man med fordel købe en sprayflaske, med graffitifjerner, som er klar til brug. Er der derimod tale om et større område, så kan det anbefales at man køber en større dunk, så man undgår at løbe tør.

Sådan anvender du graffitifjerner

Når man har fundet ud af om det er den kraftige eller milde graffitifjerner man skal bruge til at rengøre overfladen, påfører man den på det udsatte område og lader den sidde og virke et stykke tid. Derefter vasker man overfladen af med vand og en svamp eller børste. Ved afvaskningen, vil graffitien forsvinde sammen med den påførte graffitifjerner, og overfladen vil være så god som ny.

Er der tale om et stor område, hvorfra der skal fjernes graffiti kan det være tidskrævende at skulle vaske overfladen ned med en børste. Her kan man med fordel anvende en hedvandsrenser som ved hjælp af varmt vand løsner graffitien og skyller den af. En hedvandsrenser, er en højtryksrenser, som sender varmt vand ud i stedet for koldt. Det varme vand er med til at løsne graffitien og derved fjerne den uden brug af kemi.

Forebyg og spar penge på graffitifjerning

Hvis graffiti er et gentagende problem, kan det i længden blive trættende og dyrt at fjerne. Her kan det være en god idé at imprægnere den eller de udsatte overflader, med en speciel imprægnering mod graffiti. Imprægneringen fungere på mange overflader, såsom beton, mursten, fliser, træ og mange andre.

Ved at imprægnere overfladerne, dannes der en usynlig film, som gør at graffitien ikke kan trænge igennem. På den måde kan man fjerne graffitien kun ved brug af varmt vand. Ved store områder, kan det igen være en fordel at anvende en hedvandsrenser, som er en nem og hurtig løsning, som samtidig er tidsbesparende.

Du kan se de mange forskellige produkter indenfor graffitifjerner på HUMA.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *