Effektiv gulvvask med forfugtede microfibermopper

Gulvvask er bestemt ikke “bare” gulvvask. Der findes nemlig en masse forskellige teknikker, når man skal vaske gulv, også kendt som vaskesystemer.

De klart mest benyttede gulvvaskesystemer blandt private, er således gammeldags gulvmopper og skrubbe, minimop (spagettigarn) samt endelig Vileda Ultra Max bestående af en microfibermoppe med tilhørende spand med udvrider. Ingen af disse tre gulvvaskemetoder er dog specielt velegnet, hvis du skal vaske større stykker gulv. I blogindlægget her, vil jeg derfor vise dig et par af de gulvsystemer, som professionelle brugere gør brug af. Disse løsninger kan du nemlig også bruge med fordel som privatperson, da du derved vil kunne vaske gulv hurtigere, mere ergonomisk samt endeligt få et flottere resultat.

Metode 1: Kopsystem og drypsystem

Metoden her går i alt sin enkelthed ud på, at du først vasker gulvet med en sjask-våd moppe, for derefter at tørre gulvet med en tør moppe. Dette gør denne metode til gulvvask særligt velegnet, når gulvet kræver mere end blot en fugtig aftørring.

Benyttes kopsystemet, foretages gulvvasken ved at der udlægges vand på gulvet med en kop eller et målebærger. Vandmængden der benyttes på denne måde, er dermed meget lavere end gulvvaskesystemer hvor man konstant skyller moppen. Resultatet bliver også pænere, da man typisk vil skifte både den våde og den tørre moppe undervejs, hvilket man jo ikke gør, hvis man slæber en spand med vand med rundt.

Konceptet med drypsystemet, er meget lig kopsystemet. Her dyppes moppen i en spand, hvorefter at moppen lægges på en rist som er placeret over spanden. Det værste vand vil således dryppe af med det samme, men moppen vil stadig være meget våd når den tages i brug.

Metode 2: forfugtede mopper

Metoden her er særdeles populær blandt rengøringsselskaber, som foretager hyppig gulvvask. I korte træk går den ud på, at man kun giver gulvet en fugtig overtørring, hvorved at dette vaskesystem kun er velegnet hvis gulvet ikke er meget beskidt. Mopperne skiftes ud lige så snart at de ikke længere er fugtige, hvorved at man skal bruge en del mopper, for at foretage gulvvask med denne vaskemetode.

Typisk klargøres microfibermopperne i en vandtæt boks, ved enten at hælde vand over mopperne, eller ved at tage de fugtige mopper direkte ud af vaskemaskinen og placere disse i moppeboksen.

Langt de fleste som benytter denne vaskemetode, gør brug af microfibermopper med velcrobagside. Disse mopper udmærker sig ved at være hurtige at skifte, samt at have en god rengøringseffekt eksempelvis sammenlignet med bomuldsmopper.

Video: Klargøring og gulvvask med forfugtede mopepr

Video: Sådan vælger du de rette microfibermopper

Personligt vil jeg selv anbefale metode to, som også er den metode som gennemgås i de to videoer som jeg har lavet herover.

Men hvad skal du så vælge af moppe? Micro-Vision-moppen er et særdeles fornuftigt valg til profesionelle brugere, som skal købe mange mopper ind, og som samtidig gerne vil have en fornuftig kvalitet. Micro Vision kan nemlig holde til mange vaske, og har samtidig mulighed for at indholde meget vand, hvilket gør at den rækker til mange kvadratmeter. Er du derimod privatperson, er en moppe såsom Max ganske udemærket, da du sikkert ikke vil skulle vaske mopperne særligt hyppigt.

Jeg håber meget at dette blogindlæg, har inspireret dig til at skifte din eksisterende moppeløsning ud med en løsning som er smartere og mere effektiv. Vil du hurtigt i gang med løsning 2, kan jeg anbefale dig gulvpakken som vi sælger på HUMA.dk, som indeholder alt hvad du skal bruge for at vaske gulv med forfugtede mopper. Alt fra mopper til gulvsæbe, mopbox, fremfører og teleskopskaft medfølger således.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *