Microfiberklude fra Nordisk Mikrofiber

Microfiberkluden – kluden over dem alle!

Microfiberkluden er den optimale universalklud med dens sublime rengøringsevne. Men ved du hvordan du får det bedste resultat med kluden, når du gør rent? Og ved du, hvordan microfiberklude vaskes korrekt, så de ikke mister deres rengøringsevne?

Herunder kan du blive klogere på netop dette!

Microfiberklude virker helt basalt ved at suge støv op ved hjælp af statisk elektricitet. Kluden kan bruges i tør, fugtig og våd tilstand. Det afhænger primært af hvad du ønsker at rengøre. Hvis du blot ønsker at fjerne løst snavs eller støv fra overflader, anbefales det at bruge kluden tør. På denne måde suger kluden urenhederne til sig ved hjælp af den statiske elektricitet. Hvis kluden gøres våd, fjernes denne statiske elektricitet midlertidigt. Ønsker du derimod at fjerne pletter eller snavs, bør kluden være fugtig eller våd. Oftest er det nok at væde kluden med rent vand. Ved genstridig snavs eller pletter kan der eventuelt tilføjes en anelse opvaskemiddel til kluden. Såfremt du gør rent i et køkken, kan det anbefales at bruge en helt specifik vaffelvævet køkkenklud, som er optimal i arbejdet med at fjerne køkkensnavs.

Klik her for at se HUMA.dk’s store udvalg af microfiberklude

Få det optimale ud af din microfiberklud – rengør den ordentligt

Mange ved ikke hvordan man vasker en microfiberklud efter at have gjort rent med den. Det er dog vigtigt, at den behandles ordentligt, så du fortsat kan få det optimale udbytte ud af den under rengøring. Jeg har samlet en række ting, som du skal være opmærksom på, for at rengøre dine microfiberprodukter korrekt.

Der findes klude til forskellige formål – fx rengøring af køkken eller følsomme overflader, såsom computerskærme, glas og spejle. Fælles for disse klude er, at de alle skal rengøres ens. Du kan risikere at ridse overflader, hvis kluden ikke er ordentligt ren efter vask. Derfor skal du:

  • Vaske kluden ved 60 grader, da det er ved denne temperatur at snavs løsner sig fra kludens overflade
  • Undgå at bruge vaskemiddel, som indeholder blegemiddel
  • Herudover skal vaskemidlet have en pH-værdi på 10,5 eller derunder
  • Undgå ligeledes skyllemiddel, da dette også nedsætter kludens sublime rengøringsevne

Ved at følge disse få trin skulle din microfiberklud have mange rengøringer i sig endnu.

Rigtig god fornøjelse!

PS. Hvis du allerede har rengjort din microfiberklud ”forkert”, så smid den ikke ud! Den kan nemlig stadig genvinde sine gode egenskaber, hvis du blot vasker den igen ved 60 grader uden skyllemiddel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *